CarePoint Nederland B.V. was ooit het initiatief van een medicus. Zijn praktijkervaring prikkelde hem om vooral naar zorgprocessen te kijken. Transmuraal, efficiënt en transparant werken waren voor hem kernwoorden.

Kennis van die transmurale zorgprocessen, medische dossiervoering en ICT bleken noodzakelijke voorwaarde te zijn.

Toch valt er vaak een groot gat tussen de verwachtingen van de zorgverlener en het ondersteunen van de zorgprocessen en dossiervoering met behulp van o.a. ICT.

CarePoint Nederland B.V. wil daarom de schakel vormen tussen zorgproces en ICT. Vooral daar waar de grote EPD leveranciers excellerende medici niet kunnen of willen bedienen omdat de “gemiddelde” medicus of de gebruikersgroep nog niet zover is.

Toch zijn het juist de excellerende medici en bestuurders die de zorgvernieuwing in de praktijk brengen. Zowel in de VVT als in de ziekenhuizen.

CarePoint kan juist daar oplossingen bieden. Jan van der Beek en Chris Krabben zijn de eigenaren en vormen de directie van CarePoint Nederland B.V.

Een team van 15 ICT specialisten in Nederland,  67 in Groot-Brittannië en 26 in de VS maken de gewekte verwachtingen waar.

Jan vd Beek

Jan van der Beek werkte na zijn doctoraal examen bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bij de Koninklijke Marine, DAF Trucks en Pon. Na 13 jaar in de automobielindustrie richtte hij zijn eigen investeringsmaatschappij op. Deze heeft sinds 1996 de focus volledig op de zorgsector gericht.

Chris Krabben

Chris Krabben werkte na zijn afronding van de HBO Informatica opleiding 10 jaar bij een Zorg en ICT bedrijf en ontwikkelde daar o.a. software om planningsprocessen in ziekenhuizen te ondersteunen. Deze software wordt in 15 ziekenhuizen gebruikt. Sinds 2012 is hij als ondernemer actief in Zorg & ICT. Zijn credo is: ICT-ers kunnen alles bouwen, maar niet alles ondersteunt efficiënt het zorgproces.